Újfehértó SE – InfLazio SE 2-7

Megyei II. osztály, Díjözön csoport: 8. forduló (2012. 10. 28.)

1200 bátor szurkoló vásárolt jegyet a méregdrága Fehér Miklós stadionba, bár félő, hogy a mai rejtélyes októberi kánikulában ropogósra fognak sülni a lelátókon.
A látszólag jól felkészült Újfehértó 4-4-2-es felállásban kezdte a mérkőzést. Az összeállítás: Csóka – Tőrös, Rédey, Szűcs, Eke – Piroska, Bánffy, Piriczki, Herbály – Falusi, Bartus.

5-4-1-es felállást választott az utolsó pillanatban befutó InfLazio SE csapata. A kezdőjátékosok: Csávás – Káplán, Presszer, Hilscher, Garay, Segovics – Izzó, Horváth, Zavadszky, Árky – Wittmann.

Hilscher Bálint vezetést szerezhetett volna a vendégek javára 6 percnyi játék után, mesterien csípve el egy keresztlabdát a jobb szélen, de Csóka Kálmán egy vipera sebességével csapott le a bőrgolyóra. 0-1 lett az állás a viadal 14. percében, amikor Zavadszky Róbert áttört a középső védelmen, és megszerezte a vezetést az InfLazio SE számára. A mérkőzés 17. percében Wittmann Márk elfutott a jobb oldalon, majd kapura lőtt. A rövid oldalra tartó lövésre már nem ért vissza az ellenkező irányba mozduló kapus. Az állás 0-2. Vannak olyan dolgok, melyeket nem lehet hamar megtanulni, több éves tapasztalat kell hozzá. Káplán Ferenc még túlságosan zöldfülű, tapasztalatlansága miatt majdnem gólhoz juttatta az ellenfelet a találkozó 21. percében. Zavadszky Róbert egy kiugratás után egyedül vezethette kapura a labdát, a vendég szurkolók hangorkánja közepette. Az öröm akkor lett teljes, amikor a támadás góllal fejeződött be: 0-3 a meccs 26. percében. A játék képe lassan változni kezdett, mert az előnye tudatában játszó InfLazio SE átadta a teret és a támadás lehetőségét az ellenfélnek. Az erős napsütést sok játékos nehezen viselte. Talán ezért érvényesülhetett jobban Bartus Dániel technikai tudása, aki mindenkit faképnél hagyva a 30. percben szépített, 1-3. 36 perc játékidőt követően egy bal oldali akcióval az ezúttal szemfüles InfLazio gólt szerzett. Az állás 1-4, a találatot Árky Rajmund jegyezte.

Egy jobb oldali beadást Wittmann Márk lőtt el kapásból. A labda egy védőn megpattanva a hálóban kötött ki: 50 perc játék után 1-5 az állás. Ez a mai harmadik gólja, mesterhármast ért el. A mérkőzés 53. percében az egyik hazai játékos, Rédey László sárga lapos figyelmeztetésben részesült, szándékos szabálytalanság miatt. Újabb vendég akció: beadás balról, érkező ember Árky Rajmund személyében, lövés és gól. Történt mindez a meccs 59. percében. Az állás ezzel 1-6.  Káplán Ferenc védekezésben nem sok hasznára volt csapatának. Energiaigényes előre iramodásait erőnléte megsínylette a meleg napsütésben. A mérkőzés 64. percében a hazaiak bal oldali védelme hatalmasat hibázott, így Garay Károly törhetett előre. Kicselezte a kapust is, majd gólt szerzett: 1-7.  A 66. percben a hazaiak megszerzik második góljukat, Falusi Márk révén, 2-7. A mérkőzés 68. percében Wittmann Márk látványos műesését a játékvezető sárga lappal honorálta.

Egy kiváló mérkőzésen, nagyszerű játékkal idegenben nyert csapatunk! A végeredmény 2-7.


A szerzőről