InfLazio SE – Nyírpazony SE 3-1

Megyei II. osztály, Díjözön csoport: 11. forduló (2012. 11. 18.)

Kellemes, tiszta idő fogadta a Makkosfüzítőre kilátogató 400 nézőt.
A kissé idegesnek látszó InfLazio-játékosokat a vezetőedző 4-5-1-es felállásban küldte pályára. Az összeállítás: Csávás- Presszer, Garay, Káplán, Hilscher – Böőr, Zavadszky, Rubint, Piszár, Izzó – Árky.

A látszólag jól felkészült Nyírpazony 3-5-2-es felállásban kezdte a mérkőzést. A csapat Roczkó – Asztalos, Molnár, Ádám – Sukár, Répás, Urbán, Rebellus, Havas – Albert, Juhász összeállításban kezdett.

Árky Rajmund, a hatalmas szívvel küzdő, előző mérkőzésen mesterhármasig jutó hazai játékos többször megpróbálta az első félidőben áttörni a középső védelmet, de mindig fennakadt a vendégek falán. A nézőtéren többen is úgy gondolták, hogy a bíró nem volt elég határozott, amikor Juhász Zoltán (Nyírpazony) játékosnak csak sárga lapot mutatott fel egy elkésett becsúszásért a küzdelem 4. percében. Bár az ellenfél alattomosan belekönyökölt, Izzó András (InfLazio) úgy döntött, be tudja fejezni a játékot, nem hagyta magát lecserélni. A hazai csapat vezetést szerzett a meccs 29. percében, amikor is Hilscher Bernát áttört a bal szélen, majd a hálóba talált: 1-0. A kapus esélytelen volt vele szemben. Más már nem is történt ebben a félidőben.

Rubint  Krisztián rendkívül kemény és szabálytalan belemenés után a földön maradt. A sípcsontját fájlaló játékosnak ezzel véget is ért a mai mérkőzés. Helyére a meccs 58. percében az ifjúsági csapatból felhozott Anda Károly állt be. 66. perc: Villámgyors bal oldali akció végén Zavadszky Róbert éles szögből, precízen lőtt a rövid sarokba. Ezzel 2-0 a helyzetet okosan kihasználó InfLazio javára. Izzó András (InfLazio) sárga lapos figyelmeztetést kapott 75 percnyi játék után, sportemberhez méltatlan viselkedés miatt. A 81. percben a vendégcsapat könnyedén csökkentette hátrányát, köszönhetően az ellenfél játékosainak, akik egymásra vártak a felszabadítással: A gólszerző Répás Kálmán, az állás 2-1. Majd 3-1 lett az állás a mérkőzés 86. percében, amikor a hazaiak számára tizenegyest ítélt a játékvezető, és Anda Károly nem hibázott.

A bíró véget vetett az összecsapásnak, a végeredmény 3-1. A makkosfüzítői focisták szépen búcsúztatták az őszi szezont.

Rubint Krisztián sajnálatos sérüléséről holnap részletesen is beszámol honlapunknak csapatorvosunk, dr. Csecs Emőke.


A szerzőről