InfLazio SE – Napkori SE 2-4

Megyei II. osztály, Díjözön csoport: 7. forduló (2012. 10. 21.)

A reggeli felhők már elvonultak, így 366 néző látogatott ki a csodálatos makkosfüzítői stadionba.
A kissé idegesnek látszó  hazai játékosokat a vezetőedző 5-3-2-es felállásban küldte pályára. A kezdőjátékosok: Csávás- Szurcsik, Garay, Ecseri, Segovics, Presszer – Zavadszky, Rubint, Piszár – Árky, Wittmann.

A látszólag jól felkészült napkoriak 3-5-2-es felállásban kezdték a mérkőzést. A csapat Nikolai – Kaszás, Lukács, Mogyorós – Gyors, Isler, Zajos, Montgomerry, Gomba – Fedő, Répás összeállításban kezdett.

A hazaiak gólját a meccs 18. percében Wittmann Márk szerezte, aki a jobbszélső helyén betört a tizenhatoson belülre, és a kapus feje fölött átemelte a játékszert, 1-0. Egy perccel később szintén Ő volt az, aki a bal szélen a kapuig vezette a labdát, és növelhette volna a hazaiak előnyét, de a befejező lövés csak a felső lécet találta el. Szurcsik Krisztián (InfLazio) durva szabálytalansága sárga lapot ért. Szurcsik a mérkőzés 33. percében rossz ütemben csúszott be, ezért a játékvezető másodszor is sárga lapot adott az így megfogyatkozó hazaiak játékosának. A nézőtéren többen is úgy gondolták, hogy a bíró nem volt elég határozott, amikor Gomba Tibornak (Napkori) csak sárga lapot mutatott fel egy elkésett becsúszásért a küzdelem 35. percében. Egy szerencsétlen, némileg elkésett becsúszás nyomán Árky Rajmund töltött rövid pihenőt a füvön, némi orvosi beavatkozást követően azonban talpra állt. InfLazio tovább növelte előnyét a mérkőzés 37. percében, amikor Zavadszky Róbert tört át a középső védelmen, majd eredményesen zárta le akcióját: 2-0.

A vendégcsapat csökkentette hátrányát Isler Gábor lövése révén, melyet egy balról érkező beadás után vállalt el kapásból. Az állás 2-1 a mérkőzés 65. percében. Répás Miklós (Napkori) rutinosan hozta magát helyzetbe, amikor először ért a kapuról visszapattanó labdába. A kapus már csak ujjheggyel érhetett a labdába, amely végül a hálóban landolt: 2 – 2 az állás a mérkőzés 69. percében. A vendégek majdnem megszerezték a vezetést az összecsapás 72. percében, de Roberto Montgomerry jobb oldali lövése méterekkel elkerülte a kaput. A játék 73. percében Gyors Ignác egy mesteri ollózással majdnem vezetést szerzett a vendégcsapatnak, lövése nem sokkal ment mellé. Répás Miklós, az oly hőn kedvelt Napkori játékos gondolt egyet 77 percnyi játékot követően, és a jobb szélről, a tizenhatos sarkáról egy hatalmas bombát eresztett meg. A kapus még bele tudott érni, de hárítani már nem volt képes: 2 – 3. Fedő Kálmán (Napkori) sárga lapos figyelmeztetésben részesült a rangadó 79. percében. A 80. percben végleg eldőlt a mérkőzés: Az imént sárga lapot kapó Fedő Kálmán egy kontratámadás után megadta a végső kegyelemdöfést a több, mint egy félidőt emberhátrányban játszó hazaiaknak: 2-4.

A hősiesen küzdő makkosfüzítői focisták emberhátrányban vereséget szenvedtek a jobb napot kifogó, helyzeteit jól kihasználó Napkori SE ellen. A végeredmény 2-4.


A szerzőről