Árky mesterhármasával fölényes hazai siker! – Mérkőzés beszámoló

Megyei II. osztály, Díjözön csoport: 10. forduló (2012. 11. 11.)

A makkosfüzítői stadionba érkező mintegy 800 nézőt kellemes szórakozást ígérő „labdarúgóidő” fogadta.
A látszólag jól felkészült InfLazio SE 5-3-2 felállásban kezdte a mérkőzést. Az alábbi játékosok alkotják a kezdőcsapatot: Csávás- Hilscher, Takáts, Szurcsik, Papp, Presszer – Böőr, Rubint, Anda – Árky, Horváth.

A nyírvasváriak ezúttal egy 3-5-2 felállás mellett döntöttek. A kezdőjátékosok: Iszák – Tornyi, Hideg, Nemes – Baross, Magyar, Braun, Gólya, Ostoros – Dynamit, Gárdonyi.

Kemény fából faragták a lelkesen futballozó hazai labdarúgókat. Bár Horváth a mérkőzés 7. percében kisebb achilles-ín húzódást szenvedett, mégis a pályán maradt, és folytatta a játékot. Gárdonyi (Nyírvasvár) vezetést szerezhetett volna a vendégek javára 9 percnyi játék után, mesterien csípve el egy keresztlabdát a jobb szélen, de Csávás egy vipera sebességével csapott le a bőrgolyóra. 11 perc elteltével Magyar hajszál híján megszerezte a vezetést egy bal oldali lövéssel a vendég Nyírvasvár számára, Csávás viszont egy hirtelen mozdulattal sikeresen hárított, a hazaiak nagy örömére. A jól védekező InfLazio egy hosszan előrevágott labdából kontratámadást vezetett, végül az ifi csapat kapitányaként a felnőtt csapatban most bemutatkozó Takáts Máté szabadon maradt az ellenfél tizenhatosán, de lövése hajszállal fölé ment. A meccs 21. percében a lelkesen futballozó InfLazio kispadján némi riadalom támadt, mert egy becsúszás nyomán az imént helyzetét elpuskázó Takáts Máté a földön maradt, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. Egy jobb oldali akció során Nyírvasvár nagyszerű lehetőséghez jutott a vezető gól megszerzésére, de a hazaiak kapusa, Csávás kivédte Tornyi Viktor hosszú felső sarok felé tartó fejesét. 25 perc telt el a mérkőzésből, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést: Egy jobb oldali beadást követően Árky Rajmund közelről pöccintett a kapuba (1-0).

48 perc elteltével Szurcsik Krisztián révén néhány gyors és sikeres cselt követő 16 méteres lövéssel szerezhetett volna újabb gólt a szorongató InfLazio. Azonban Iszák kapus látványos védést mutatott be. A kirobbanó nyírvasváriak kontráját az ellenfél csak egy taktikai szabálytalansággal tudta megállítani, a szabadrúgást Braun János azonban csúnyán fölé lőtte. A vendégek majdnem egyenlítettek az összecsapás 55. percében, de Dynamit Valér jobb oldali lövése méterekkel elkerülte a kaput. A mérkőzés 56. percének krónikájához hozzátartozik, hogy Ostoros (Nyírvasvár) csúnya rúgást kapott a támaszkodó lábára, de rövid ápolás után visszatért a pályára. 62 perc elteltével Baross Töhötöm hajszál híján kiegyenlített a vendégek számára, zsebkendőnyi területen játszva magát tisztára a bal oldalon. De a lövése célt tévesztett. Csávás Armand ügyesen vetődött a rangadó 72. percében Braun lövésére, így nincs gól, pedig a vendégek megérdemelnék lassan, hogy egyenlítsenek. Ehelyett azonban a meccs 75. percében Hilscher Bernát tört előre a jobb szélen, majd góllal fejezte be a támadást: 2 – 0, ezzel InfLazio megduplázta előnyét. Innentől pedig nem volt megállás. A 79. percben előbb fejjel volt eredményes a hazaiak kiváló góllövője, Árky Rajmund, majd a 85. percben rosszabbik lábával rajzolt óriási gólt a kapuba. Mindkét gólpassz a fiatal Anda Károly nevéhez fűződik, a csapat kiváló góllövője Árky pedig ezzel már mesterhármast jegyez a mérkőzésen.

Az utolsó őszi forduló előtt hazai pályán, magabiztosan 4-0 arányban győzött a makkosfüzítői InfLazio SE.

A meccs hősével hamarosan interjút is olvashatnak honlapunkon.


Róla inflaziose